Kaksplus.fi


23. lokakuuta 2014

Kuinka tulla raskaaksi?

Neitsyt Maria on kai ainoa jonka Pyhä Henki on hedelmöittänyt, sekä Kalevalan Marjatta ainoa joka on tullut raskaaksi syötyään puolukan. Tai eihän sitä tiedä, mutta ei ainakaan omalla kohdallani ole puolukoiden syöminen tepsinyt. Täten olen tullut siihen lopputulokseen, että helpoin ja varmin tapa tulla raskaaksi on harrastaa suojaamatonta seksiä.


Keskenmenosta on kulunut jo sen verran aikaa, että nyt on tullut aika ns. yrittää uudelleen.
Tähän asti on menty sillä meiningillä, että ehkäisy pois ja tulee jos on tullakseen. Nyt ollaan kuitenkin puhuttu ovulaatiotestien käyttöön otosta, sekä olen googlettanut erilaisia uskomuksia, vinkkejä, sekä tietoja hedelmällisyyden maksimoinnista. Osa on ollutkin jo ennestään ihan tuttua juttua, mutta muutamiin ihan hauskoihin hölynpöly uskomuksiinkin olen törmännyt.

Omasta kuukautiskierrostaan kannattaa luonnollisestikin olla kartalla, kun haaveillaan raskaudesta. Normaalistihan kuukautiskierto kestää noin 26 - 30 vuorokautta, ja ovulaatio tapahtuu suurinpiirtein kierron keskivaiheilla. Mä latasin puhelimeeni sovelluksen nimeltä P Tracker Lite, joka suomeksi sanottuna on kuukautiskalenteri. Se näyttää myös arvioidusti ovulaation ajankohdan, mutta tarkemman ajankohdan selvittämiseksi otan käyttöön ovulaatiotestit. Tuohon kalenteriin voi muuten laittaa ylös myös erilaiset oireilut ja mielialat, sekä intiimit päivät. Suosittelen tätä sovellusta kaikille kanssasisaruksille, jotka siitä raskaudesta haaveilevat.

Ajoitus on tietysti kaiken A ja O! Munasolu elää vain 12 - 24 tuntia, ja normaalistihan niitä irtoaa kuukausittain vain yksi kappale. Seksiä nyt ei tarvitse aikatauluttaa, mutta yhdyntäkertoja kannattaa olla enemmän ovulaatioajan tienoilla, ennen ovulaatiota. Luojalle kiitos siitä, että siittiöt elävät useammankin vuorokauden, joten ei haittaa vaikka seksin harrastaminen jäisi vain joka toiselle päivälle. Haha! Ja kun nyt tuli seksi jälleen puheeksi, niin joillakin sivustoilla törmäsin oikein rakasteluohjeisiin. Seksiä tulisi kuulema harrastaa aina aamuisin valot päällä, sillä siemennesteessä pitäisi olla aamuisin enemmän siittiöitä. Pimeässä suunnistaminen nyt ei muutenkaan ole hauskaa, ja aamuseksi tekee iloiseksi - tai niin sitä ainakin sanotaan. Tuskinpa vuorokauden ajankohdalla nyt kuitenkaan on sen suurempaa merkitystä.
Paljon tulin törmänneeksi myös tiettyjen seksiasentojen suosimiseen. Sehän nyt on kuitenkin ihan faktatietoa, että painovoimalla ei ole mitään tekemistä raskaaksi tulemisen kanssa. Ei tarvitse siis tyytyä pelkkään lähetys-saarnaajaan jos haluaa hedelmöittyä. Halleluja!

Luonnollisestikin pitäisi myös suosia terveellisiä elämäntapoja. En kuitenkaan aijo ryhtyä urheiluhulluksi, vaikka useammin lenkillä käyminen tuskin olisi pahitteeksi. Liikuntahan lievittää stressiä, ja sitä tässä onkin ollut ihan riittämiin. Stressihän saattaa aiheuttaa ovulaatiohäiriöitä, ja ei myöskään ole hyväksi sikiölle. Oman mielenterveydenkin kannalta mun olisi syytä opetella elämään hieman stressittömämmin. Tähän olisikin siis syytä kiinnittää enemmän huomiota.

Mitä taas tulee ravintoon, niin monipuolisesti ja terveellisesti sitä pyritään muutenkin syömään. Mulla suurimpia kompastuskiviä on melkeinpä aina ollut vähäinen veden juonti, sekä se, että olen todella huono syömään aamupalaa. Voi mennä useampi tuntikin, ennen kuin syön ensimmäisen kerran herättyäni. Ehkäpä sitä pitäisi ruveta aamuisin syömään tyylin greippiä, tai ainakin juomaan edes greippimehua, sillä sen uskotaan auttavan raskaaksi tulemisessa. Papaijaa taas käytetään kuulema jossakin päin Etelä-Amerikkaa ehkäisykeinona, joten sen syömistä tulisi välttää. No eipä papaijaa tule muutenkaan popsittua, joten tällä nyt ei niinkään ole väliä. En kuitenkaan suosittele kenenkään turvautuvan papaijaan ehkäisykeinona, tuskinpa nimittäin toimii.
Ja näin viinin ystävänä olen tietenkin iloinen siitä, että punaviinin sanotaan lisäävän kohdun verenkiertoa, ja näin ollen siis lisäävän alkion kiinnittymismahdollisuuksia! Lasillinen tai kaksi ei siis ole pahitteeksi. Alkoholista noin muuten, niin harvemmin sitä tulee enää edes nautittua.
Viimeksi kävin välittömästi positiivisen raskaustestin tehtyäni ostamassa monivitamiinivalmisteita, joita suositellaan syötäväksi raskauden ja imetyksen aikana. Mm. foolihapon syömistä suositellaan myös raskautta suunnitteleville, joten keskenmenon jälkeen olenkin jatkanut näiden syömistä.

Mun suurimmat paheeni ovat kahvi ja tupakka. Kofeiiniahan ei suositella kovin suuria määriä, ja mä juon helposti pannullisenkin päivässä. Kahvin juontia olen muutenkin yrittänyt, ja yritän edelleen vähentää. Kyllä mä silti tarvitsen aamuisin vähintääkin sen kaksi kuppia kahvia herätäkseni.
Röökaaminen nyt on mun mielestäni muutenkin oksettava tapa, ja kovasti olen siitä yrittänyt päästä eroon, useammastakin syystä. Keskenmenon jälkeen sitä on tullut poltettua vielä enemmän, mikä tietenkään ei ole positiivinen asia millään tapaa. Jos tupakointi ei raskautta yrittäessä kuitenkaan lopu, niin viimeistään se loppuu siinä vaiheessa kun raskaustesti näyttää kahta viivaa. Se on varmaa.

Lyhyesti siis: Juo punaviiniä, harrasta paljon seksiä, lopeta tupakointi, rentoudu ja nauti elämästä!
17 kommenttia :

 1. Mä toivon sydämeni pohjasta että teillä tärppää pian ja kaikki sujuu hyvin <3

  VastaaPoista
 2. Meillä on myös hivenen vauva-ajatuksia ollut, kun neiti 2v on oppinut haistattelemaan meille niin pahasti, että ajateltiin jos vaikka pikkusisarus rauhoittaisi meidän pyörremyrskyä. Tuntuu vain, ettei tämän uudenkaan kanssa nappaa ollenkaan ja esikoinen sai alkunsa 2 vuoden yhdessäolon jälkeen, josta yli vuosi odotettiin. Kyllä sitten vaan lottorivi osui kohdalle, kun olin lopettanut pari viikkoa aikaisemmin tupakoinnin. :D Täytyy varmaan heittää tupakat taas vessanpönttöön, jos se tälläkin kertaa vaikka auttaisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun sisko tuli kanssa alta aikayksikön raskaaksi, kun ne lopetti tupakoinnin miehensä kanssa. Eli tupakit vaan pönttöön niin siellä kuin täälläkin, niin eiköhän hommat etene! ;)

   Poista
  2. Me oltiin oltu vuosi ilman ehkäisyä, ei yrittämällä yritetty vauvaa, mutta ei haluttu estelläkään. No sitten lopetin tupakoinnin ja reilu kuukausi sen jälkeen olin raskaana. :)

   Poista
 3. Toivottavasti tärppää pian :) <3 ps. tykkään sun blogista ja tavasta kirjoittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sitä mäkin toivon! :) Ja voi että, kiitos kiitos ihan mielettömästi. Tämmöiset kommentit piristää kyllä aina, ja antaa vaan lisäintoa bloggailuun! <3

   Poista
 4. Samat taustat ja jatkosuunnitelmat pahentaa myöten täällä :D keskenmenon jälkeen aloitin taas polttamaan mutta viimeistään loppuu taas viivoihin. Toivottavasti teillä pian tärppää <3

  VastaaPoista
 5. Plussatuulia ja katsoppas sellainen blogi kuin luomupimu! :) kertoo luonnonmukaisesta ehkäisystä mutta voi käyttäänäinkin päin ;) itse sain sieltä tosi hyödyllistä vaikkakin ällöttävän todellista faktaa ovislimoista ym. Ovisoireista kehossa! :) kovasti puhallan plussatuulia sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ja kiitti vinkistä, pitääkin tutustua tuohon blogiin. :)

   Poista
 6. Toivottavasti teillä tärppää pian! <3 me yritettiin esikoista lähes kolme vuotta eikä mitkään kikkakolmoset tehonneet. Toisesta ivf:stä sitten hän sai alkunsa ja ensi kevääksi odotellaan pientä. Tiedän kuinka helvetin raastavaa on, kun tärppiä ei käy. Vaikka yritystä ei olisikaan vuosia takana, niin kyllä se silti masentaa. Voi kunpa täältä saataisiin pian lukea vauvauutisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kovasti onnea sinne teille! <3
   Jep, se on raastavaa, vaikka yritystä ei paljoa takana ole. Pitäisi kai yrittää vielä enemmän rentoutua ja olla ajattelematta asiaa, mutta pirun hankalaa se on kun joka toinen ajatus liittyy jollakin tapaa aiheeseen.

   Poista
 7. Vinkki! Jätä maitotuotteet kokonaan pois, niin maidon valtavat hormonimäärät eivät sekoita oman kroppasi hormonitasapainoa. Testaa, lupaan että olet raskaana seuraavasta kierrosta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tää olikin ihan uutta mulle, ja pitääkin hankkia tästä enemmän tietoa. Maitotuotteiden käyttöä olen pyrkinyt nyt muutenkin vähentämään ihan muista syistä, mutta juustot.. Voih, ne on mun suurinta herkkua!

   Poista
 8. Oma kokemus keskenmenon jälkeen:
  Seksiä ennen ovista, ovulaatiopäivänä baarin tanssilattia haltuun, maailman kamalin huutoyrjökänni ja maksiaski röökiä vaikken muuten tupakoikaan niin tadaa, siinä on plussa kahden viikon päästä testissä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se tuo mun esikoinenkin sai alkunsa, vastaavanlaisen illan päätteeksi. :) Heh.

   Poista

a penny for your thoughts