Kaksplus.fi


13. marraskuuta 2014

hot pot

Syksyisin ja talvisin mä rakastan erilaisia pataruokia, sekä keittoja, kaikkien itämaisten mausteisten ruokien lisäksi. Mä ajattelin nyt jakaa teille mun lempi hot pot -reseptin, jonka alunperin poimin noin kolmisen vuotta sitten talteen Mariannan blogista, ja jota sen jälkeen on syöty meidän perheessä hyvin hyvin usein. Joka syksy ja talvi, hieman erilaisina versioina, mutta perusaineet on kuitenkin pysyneet samana.


Ainekset;
naudanpaisti, punasipuli, sipuli, valkosipulinkynsiä, kesäkurpitsa, punainen paprika, muutama porkkana, oliiveja, kokonaisia herkkusieniä, tomaattimurska, kasvisfondi, ruokakerma ja oliiviöljy
Lisäksi vielä mausteita oman maun mukaan, mutta mä laitan valkopippuria, chilijauhetta ja ruususuolaa.

Aloitetaan!

Ruskista liha padassa, tai uunin kestävässä kattilassa. Käytä ihan reilusti oliiviöljyä. Paloittele sipulit isoiksi paloiksi, sekä porkkanat. Lisää ensin sipulit ja kuullota. Heti perään porkkanat sekä mausteet.
Kippaa joukkoon tomaattimurska (muttia tietysti hei), ja lorauta reippaasti kasvisfondia. Murskaa sekaan muutama valkosipulinkynsi, ja laita pata/kattila uuniin 175 asteeseen noin kahdeksi tunniksi.

Ota pata uunista, ja pilko sekaan paprika sekä kesäkurpitsa. Lisää valutetut herkkusienet, oliivit, sekä ruokakerma. Mä käytän milloin mitäkin maustettua ruokakermaa, mutta parasta on ollut tuo Valio Crean kippari savujuusto ruokakerma. 

Laitetaan kansi päälle, ja pata/kattila takaisin uuniin vielä noin 30 minuutiksi.


Ja valmista tuli! Tämä toimii hyvin riisin, mutta myös perunan kanssa. Maku vaan paranee entisestään uudelleen kuumennettaessa, ja tätä vois syödä vaikka monta päivää putkeen. Teenkin yleensä ison satsin kerralla, että tätä riittää sitten useammaksi päiväksi. Ja maistuu!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

a penny for your thoughts