Kaksplus.fi


27. marraskuuta 2014

Risteilyllä

Kylläpäs aika rientää! Me käytiin melkein pari viikkoa sitten Tukholman risteilyllä, ja ollaan siitä saakka kaikki kolme oltu suun pielet alas päin, kun arki on just nyt vähän tylsää ja tahdottaisiin jo pian uudestaan laivalle. Minäkin, vaikka risteilyn jälkeiset 5 päivää olivat ihan kammottavia, kun mua keinutti edelleen.

Alkuperäinen suunnitelma oli lähteä Jeremiaksen kanssa kahdestaan Saksaan muutaman mun sukulaiseni kanssa, mutta tultiin siihen tulokseen, että halutaan tehdä jotakin yhdessä perheenä, kun kesälläkin jäi kaikki kiva tekeminen vähemmälle mun kesätöiden takia. Niinpä me vaihdettiin suunnitelmaa, ja päädyttiin sitten lähtemään risteilylle Sofian ehdoilla. Meidän lisäksi matkaan lähti mun pikkuveli ja äiti, joka oli tietenkin aivan ihanaa, ja mahdollisti myös sen, että saatiin viettää hieman aikaa myös ihan kaksistaan.


Me haluttiin juurikin Silja Symphonylle sen palattua jonkin aikaa sitten telakalta uudistuksineen, ja eniten meitä kaikkia taisikin kiinnostaa tuo Silja Land. No ei ehkä ihan, mutta kun Sofian ehdoilla mentiin, niin aika paljonhan sitä aikaa tuli vietettyä Silja Landin puolella. Vaikka mä ehkä hieman ikävöin sitä ennen Promenadella sijainnutta merirosvolaivaa, oli tämä uusi Silja Land kyllä monin verroin monipuolisempi! Oli mm. maalausseinää, kiipeilypuuta, kiipeilyseinää, lego -työpajaa ja tietenkin pallomeret niin pienille kuin isoillekin. Sofia tykkäsi tietysti todella paljon, vaikka se vähän surikin sitä, ettei aikuisille ollut omaa pallomereä. Oltiinkohan me sitten niin surullisen näköisiä Jeremiaksen kanssa, kun sivusta seurattiin lasten telmimistä pallomeressä?


Saanko esitellä Neiti S:n, kenties tulevaisuuden muotibloggarin? Sofia halusi itsestään päivän asu -kuvia, ja tuo poseeraaminen sujuukin jo niin luonnollisesti, sekä huomattavasti paremmin kuin itse äidiltä.
On muuten taas niin tyypillistä mua, että itse bloggaajasta ei ole kuvan kuvaa. Paitsi äitini ottama yksi räpsäisy, jossa antaumuksellisesti ja todella epäseksikkäästi nuolen jälkiruokalusikkaani posket pullollaan piparkakkutiramisua, joka muuten oli aivan älyttömän hyvää! Buffetissa oli jo joulupöytä, ja oli niin ihanaa päästä jo herkuttelemaan kaikilla ihanilla jouluherkuilla. Hieman harmittaa, että käytiin buffetissa vain yhtenä päivänä. Se nimittäin taitaa olla mun henkilökohtainen paratiisini. Sofiastakin kuoriutui reissun aikana varsinainen kulinaristi! Lasten buffasta ei kelvannut kuin muutama ranskalainen, sillä kanat ja nakit jäivät lautasen reunalle. Sen sijaan neiti söi tyytyväisenä mm. mätiä, kaviaaria, graavilohta ja sinihomejuustoa. Tavallinen kotiruokakin on viime aikoina hieman tökkinyt, joten ehkäpä pitäisi heittäytyä hieman luovemmaksi keittiön puolella. Oon kyllä ylpeä ja iloinen siitä, että Sofia uskaltaa rohkeasti maistella uusia makuja, sekä tykkää myös tuollaisista ruoista joista lapset eivät niin kovin usein välitä.


Muutenkin jäi tämä kuvasaldo kyllä kovin suppeaksi tältä reissulta, kun kamera oli enemmän hytin puolella kuin kulki mukana. Ei kyllä oikeastaan edes haittaa. Oli ihan virkistävää laittaa kamera sivuun, ja keskittyä jatkuvan kuvaamisen sijasta yhdessä olemiseen. Meillä oli kaiken kaikkiaan tosi kiva reissu, ja toivottavasti mennään jo pian uudestaan!


PS. Viimeistä kuvaa katsoessa mulla rupesi soimaan päässä Celine Dionin My heart will go on, ja iski jo sellainen ällö romanttisuus fiilistely päälle. Hetken aikaa teki jo mieli katsoa Titanic, mutta sitten mä bongasin kuvan oikeasta reunasta tuon heijastuman tai minkä lie, ja nyt mulla jo pyörii erilaiset salaliittoteoriat ja Venäläiset sukellusveneet mielessä..

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

a penny for your thoughts