Kaksplus.fi


8. syyskuuta 2015

Raskausviikko 16+4

Kun pahoinvointi on viimeinkin ruvennut hellittämään niin, että sitä voisi saada elämästään taas jotakin irti, iski tämä hemmetin syysflunssa myös minuun. Tai ainakin tämä päivä alkoi tukkoisuudella ja fiiliksellä kaktuksesta nielussa, eikä se kyllä ole tässä päivän mittaa yhtään helpottanut. Suunnitelmissa on siis lisää lepoa.

Tarkoitukseni ei ollut venyttää tätä postausten väliä jälleen näin pitkäksi, mutta raskaus on saanut mun sisäisen kellon heittämään kuperkeikkaa. Jos ennen olin iltavirkku, ja aamuisin sängystä ylös nouseminen oli vaikeaa, niin nykyään se olen minä joka nousee aamuisin ensimmäisenä ylös, ja jo Pikku Kakkosen aikoihin rupeaa laskemaan minuutteja iltatoimien alkamiseen, että pääsisi jo nukkumaan. Ei muuten auta, vaikka päivällä nukkuisi päiväunetkin. Ja kun energiaa ei enää riitäkkään iltamyöhään asti, vaatii tämä hieman totuttelua. Se on nimittäin se ilta jolloin olisi aikaa omille jutuille, joten tällä hetkellä omat jutut mukaan lukien bloggaaminen, on olleet ihan nollassa. Toivottavasti tämä olisi kuitenkin vain ohimenevää kovan iltaväsymyksen suhteen, sillä päivät tuntuu tällä hetkellä ärsyttävän lyhyiltä ja sitä haluaisi pakollisten menojen, sekä kotitöiden lisäksi tehdä myös paljon kaikkea muutakin.

Se kuitenkin siitä liirumlaarumista tällä erää, ja mennään suoraan asiaan! Hyvinkin monissa blogeissa joissa puheenaiheena on myös raskaus, on tullut tutuksi erilaiset viikko-, sekä kuukausikatsaukset raskauden etenemisestä. Ehkä ihan viikko tasolla energia ja mielenkiinto ei minulla riitä, mutta näin kuukauden välein pyrin kirjoittamaan ajatuksia ja tunteitani ylös. Lähinnä itselleni muistoksi, mutta jos näistä postauksista jollekin on myös iloa, niin sehän on vain yhtä isoa plussaa.


Kuinka pitkällä: 16+4

Paino: +900g lähtöpainoon tällä hetkellä. Välissä se jo putosikin, kiitos pahoinvoinnin ja oksentelun. Oon tyytyväinen, sillä tavoitteena onkin tämän raskauden suhteen, että painon nousun kanssa saataisiin sellainen plus miinus nolla tilanne. Eli vauva kasvaisi, mutta oma paino ei niinkään nousisi ylipainon takia.

Muutokset vartalossa: Vatsa on ruvennut elintasomahan sijasta muistuttamaan jo kasvavaa vauvamahaa, jes! Omat housut eivät mene enää ollenkaan kiinni, ja tuntuvat puristavan ihan joka suunnasta. Vatsan lisäksi myös rinnat ovat kasvaneet, ainakin puolella kuppikokoa.

Vaivat: Heti ensimmäisenä tulee mieleen liitoskivut, jotka hankaloittavat elämää. Jos en liiku laisinkaan, on paikat todella kipeät, mutta kipeytyvät entisestään jos kävelen liian pitkiä matkoja. Yritettävä siis liikkua sopivissa määrin joka päivä. Pahoinvointi on onneksi ruvennut helpottamaan, mutta edelleen etoo, varsinkin heti silloin kun unohdan syödä säännöllisin väliajoin. Vahvistunut hajuaisti on edelleen kurja asia, ja kaikki vain haisee.. Meh.

Mielihalut: Alusta saakka on tehnyt mieli jotakin raikasta. Jotakin raikasta tekee edelleen mieli, mutta vieläkään en ole ihan varma, että mitä se oikein on. Ainakin tomaatit maistuvat, ja niitä menee monta kiloa viikossa.

Uni: Levotonta. Uni kyllä tulee ja maistuu, mutta varsinkin öisin unet on ihan sekopäisiä. Painajaisiakin olen nähnyt usein, eikä ole yhtään tavanomaista, että herään keskellä yötä otsa hiestä märkänä. Toivottavasti tämä menisi pian ohitse, ja yöt sujuisivat levollisimmin mielin.

Muuta huomioitavaa: Liikkeet ovat vahvistuneet. Edelleen ne tuntuvat pieneltä kuplinnalta ja kevyiltä tönäsyiltä, mutta ne tuntuvat jo huomattavasti voimakkaammin. Näitä ensimmäisiä liikkeitä on tuntunut rv 14+1 asti.

Hermostuttaa: Huominen labrassa käynti. PLV-näytteen anto, sillä taas on aihetta VTI epäilylle.

Odotan: Rakenneultraa ja sitä, että liikkeen rupeaisivat tuntumaan entistä selvemmin.

Mieliala: Itkuinen. Erittäin ailahtelevainen. Poikaystävä kutsuukin minua usein pregnanzillaksi.

10 kommenttia :

 1. Hauska tuo ensimäinen kuva! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin munkin mielestä. :D Tarkoitus olisi tässä pitkin raskautta ottaa kuvia myös noiden hedelmien kanssa, missä vaiheessa vauva nyt minkäkin kokoinen noin suurinpiirtein on. Eli lisää on luvassa. ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Hahah, kiitos, mä tykkään siitä itsekin! :D

   Poista
 3. Mulla oli raskauden kanssa ihan samanlainen toi "jotain raikasta" -mielihalu. Vetelinkin aika paljon hedelmiä (mandariini ja vesimeloni oli parhaita) ja marjoja. Elämäni terveellisimmät 9kk. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mandariinit, appelsiinit ja kotimaiset omenat on kanssa täällä sellaisia jotka uppoaa tosi hyvin! Mutta mikään edellä mainituistakaan ei ole sellainen raikas mitä mä kaipaan, hahah. :D Jää nähtäväksi että löytyykö se oikeanlainen raikas syötävä tässä raskauden aikana vai ei. Ja täällä näyttää kanssa tällä hetkellä siltä, että nämä tulevat olemaan elämäni terveellisimmät kuukaudet. :D

   Poista

a penny for your thoughts