Kaksplus.fi


13. lokakuuta 2015

Raskausviikko 21+4

Tuntuu oikeasti todella uskomattomalta, että raskausviikkoja on jo näin monta kasassa! Puoliväli ohitettu, ja muutaman viikon päästä vauvalla olisi jo jonkinlaiset mahdollisuudet selvitä kohdun ulkopuolella, jos kävisi niin ikävästi että syntyisi ennen aikojaan. Onneksi mikään ei siihen kuitenkaan viittaa, mutta silti jokainen täyteen napsahtanut viikko tuntuu lottovoitolta.
Ja jos alkuun aika mateli, niin nyt se tuntuu lentävän siivillä. Kohtahan on jo joulu (JEE), sitten vaihtuukin jo vuosi ja ollaan nopeammin helmikuussa kuin mä ajattelin. Hemmetti, tässähän pitäisi jo ihan oikeasti ruveta kartoittamaan, että mitä kaikkea meidän mini tarvitsee. Tällä hetkellä hankinnat on nimittäin jääneet vain muutamaan yksittäiseen vaatekappaleeseen. Parempi siis ryhtyä toimiin, ettei jää kaikki ostokset ja hankinnat ihan viime tippaan.


Kuinka pitkällä: 21+4

Paino: Ei tietoa. Kotona oleva vaaka on mennyt rikki, ja neuvola on vasta viikon päästä. Tiedän tai ainakin uskoisin sen painon kuitenkin nousseen. Toivottavasti ei kuitenkaan kovin paljoa. Vauva on kuitenkin kasvanut juuri niin kuin pitää.

Muutokset vartalossa: Maha on kasvanut ainakin omasta mielestä hurjan paljon. Ja mä rakastan sitä! Tämä onkin yksi suurimmista eroista esikoisen odotukseen. Silloin kasvava jättimaha lähinnä ahdisti, nyt olen osannut nauttia siitäkin. Lisäksi mä olen muuttumassa kai jonkinlaiseksi eläimeksi, sillä navan ympärystölle on jostakin ilmestynyt siihen kuulumattomia rikollisen mustia ja pitkiä karvoja. Lisäksi koko vartaloa tuntuu peittävän vaalea untuvamainen karvoitus. No eipähän tarvitse pakkasella palella, kun on kasvanut tuollainen turkki!

Vaivat: VTI.. Juuri tänään aloitin taas uuden ab-kuurin. Rupeaa jo oikeasti ahdistamaan. Kotikonstit eivät ole auttaneet, mutta nyt on sentään saatu jo resepti estolääkitykseen. Peukut pystyssä nyt, että siitä olisi apua tähän vaivaan. Lisäksi nämä ah, niin ihanat liitoskivut! "AIH, sattuu" on aika yleinen lausahdus tänä päivänä. Rupeaa jo oikeasti pelottamaan se, että millaisetkohan oltavat mulla on sitten ihan loppumetreillä? Pääsenköhän mä esimerkiksi sängystä ylös enää ollenkaan, kun se on jo nyt kovin kivuliasta ja haastavaa?
Ja jotta ei menisi elämä liian helpoksi, niin sain riesakseni vielä päivittäisen nenäverenvuodon. Kyllä tämä raskaana oleminen on aikamoista!

Mielihalut: Valion kreikkalaiset jogurtit, ja niistä erityisesti se kookos. Ai että ai että, miten hyvää! Lisäksi Arlan appelsiini-jogurtti on aika bueno, ja se on raikasta! Raikasta tekee siis yhä edelleen mieli, mutta nyt olen onneksi löytänyt enemmänkin näitä raikkaita syötäviä tyydyttämään himoani. Appelsiinijogurtti, vesimelooni, hedelmäsalaatti sitruunamehulla ja jääkylmä vesi pakastetuilla mansikoilla, näin nyt muutama tämän hetkinen lemppari lueteltuna. Lisäksi aina välistä tulee tarve saada jotakin tiettyä, ja sitä on saatava just sillä sekunnilla, koska muuten tulee itku. Kuten tässä eräs päivä kävi niin tuon hedelmäsalaatin kanssa. Hahah!

Uni: Uni maistuu edelleen, mutta unet ovat nykyään aika usein eroottisia. Tai sitten Jeremias viettää yöt milloin kenenkin naisen kanssa, ja päättää jättää minut ja vauvan koska perhe-elämä ei sovikaan hänelle. Ollaan näistä yhdessä odotusryhmässä hieman keskusteltukin, enkä onneksi ole ainoa joka näkee vastaavanlaisia unia. Lisäksi olen nähnyt monet yöt unta, kuina näin raskaana ollessani olenkin päättänyt vetästä punaviinillä kännit, ja polttanut useamman askin tupakkaa. Hyi että, nämä unet ovatkin kaikista ahdistavimpia, sillä ne ovat myös olleet kaikista todentuntuisimpia. Aamulla on aina lievä ahdistus päällä, ja kestää hetken aikaa ennen kuin se menee ohi.

Muuta huomioitavaa: Minin potkut tuntuvat jo ihan selvästi, ja näkyvätkin. Tuleva isä ja isosiskokin pääsivät näistä pienistä potkuista nauttimaan ensimmäisen kerran raskausviikolla 19. Ja joka kerta kun mini aloittaa jumppaamisen, mä haltioidun ja uppoan siihen omaan pieneen vauvakuplaani. Voi tätä rakkauden määrää!

Odotan: No tällä hetkellä huomista päivää! Mutta siitä mä kerronkin sitten huomenna, viimeistään ylihuomenna että miksi. Mä tiedän, niin ärsyttävää!

Mieliala: Ailahtelevainen. Vähän hävettää myöntää, mutta päivittäin itkeminen on ihan normaalia. Saatan myös suhtautua joihinkin ihan turhiin asioihin turhaan dramaattisesti. Hormoonit... Mutta kyllä tämä tästä.

8 kommenttia :

 1. Nää masukarvat on jotain, mitä ei tuu ikävä.... :DD Siis kauhee miten ne alussa on vaan nätisti tos alhaalla ja nyt sit ihan koko mahassa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seli seli, jäät kumminkin kaipaamaan! ;D
   Joo, mäkään en tajuu et miten ne nyt yks kaks tohon tolleen tuli.. En kestä! :D

   Poista
 2. on kyllä kasvanut. :)

  VastaaPoista
 3. Paljon samoja tuntemuksia ja fiiliksiä täälläkin! :) Muakin jotenkin viime raskaudessa maha ahdisti, mutta nyt olen jotenkin paljon sinumpi kasvavan mahan suhteen! :) Ja kaikki raikas kyllä on niin hyvää nyt, täällä ollaan ihan koukussa mandariineihin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mandariinit, klementiinit, satsumat you name it! Kaikkia niitä voisi syödä kilokaupalla täälläkin. :)

   Poista
 4. Eikä toi meloni, ihana! :'D Olispa itekin tajunnut ottaa tollasia kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua kanssa harmittaa, että ei Sofian odotusaikana tullut oikein otettua mahakuvia, eikä varsinkaan tämmöisiä! :D

   Poista

a penny for your thoughts