Kaksplus.fi


22. lokakuuta 2015

Raskausviikko 22+6


Kuinka pitkällä: 22+6

Paino: +3,5kg lähtöpainoon tällä hetkellä. Olen tyytyväinen!

Muut arvot: RR 113/64, SF-mitta 20cm joten tällä hetkellä mennään hieman keskikäyrän yläpuolella. Tämä on kuitenkin ihan normaalia kun kyseessä ei ole ensimmäinen raskaus.

Vaivat: Närästys, sekä syömisen jälkeinen pahoinvointi. Vaikka annoskoot ovat pienentyneet jo ihan huomattavasti, tuntuvat ne silti olevan liian isoja. Lisäksi liitoskivut ja ristiselkäkipu vaivaa edelleen, ja hainkin meidän apuvälinelainaamosta tukivyön. Toivotaan että siitä olisi nyt apua!

Mielihalut: No ne jogurtit ja kaikki raikas, aina vain. Niin, ja jostakin syystä pitakebab. Miksi en voisi syödä joka päivä aamu- sekä iltapalaksi pelkkää jogurttia, ja päivälliseksi sekä illalliseksi yhden pitakekabin?

Odotan: Muuttamista! Huomenna kannetaan tavarat uuteen kotiin. Vitsit mikä sisustusinto nyt iskikään, ja päässä pyörii miljoonia erilaisia ideoita uuden kodin sisustuksen suhteen. Parasta on kuitenkin se, että pääsen viimeinkin laittamaan vauvanurkkausta ja päästään ostamaan kaikki tarvittavat vauvatavarat.

Mieliala: Tällä hetkellä tosi positiivinen.

Muuta: Pitäisi muistaa soittaa laboratorioon ja varata aika. Edessä on sokerirasitus, ja samalla katsotaan maksa-arvot. Sofian odotusaikana minulla todettiin raskaushepatoosi, ja tästä syystä tämän loppuraskauden ajan seurataan noita maksa-arvoja, sillä raskaushepatoosi uusiutuu noin joka toisella seuraavankin raskauden aikana. Pääsin myös viimeinkin aloittamaan tuon estolääkityksen, joten toivotaan että siitä olisi nyt apua ja vti-kierre päättyisi tähän.

6 kommenttia :

 1. Suloinen masu <3 Mulle tulee aina jotenkin ihanasti hyvä mieli sinusta, perheestäsi ja tulevasta vauvasta. Oon tosi onnellinen teidän puolesta :') Toivon että sun odotus olisi kaikella tapaa ainutlaatuinen ja onnistunut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, tuli niiiiin hyvä mieli tästä sun kommentista! Kiitos, ihana olet. <3

   Poista
 2. Oi mikä ihana masu! Itselläni oli raskausaikana myös hepatoosi.Minulla ei tosin ollut oireita, kosahdin vain verikokeissa. Toivottavasti ei uusiudu sinulla! Pidän peukkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toistaiseksi ainakin puhtaan paperit, muutaman viikon päästä sitten taas uudestaan katsomaan niitä arvoja. :)

   Poista
 3. Haha, mulla oli rv 22 SF-mitta 26,5cm !!!!! :DD Tosin mulla kulki esikoistakin odottaessa SF-mitta käyrästön yläpuolella ja laskeutui sitten loppua kohti ns. normitasolle :) Vauva majailee tässä(kin) raskaudessa tosi korkeella ja kohtu kasvaa jotenkin eteenpäin, mikä saa masun ulkonemaan näyttävämmin...
  Ihana kyllä tuo sun masu <3 Ja hauska toi hedelmä-juttu! :D Itellä on puhelimessa sellanen sovellusa, missä näkyy noi samat "hedelmäviikot". Jotenki näistä sun kuvista konkretisoituu aina se oikee koko! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsit pitää kaivaa esikoisen neuvolakortti jostakin esiin ja verrata miten maha kasvaa tässä raskaudessa verrattuna esikoisen odotukseen. :)
   Tänään oli just neuvola, ja edelleen mennään hieman keskikäyrän yläpuolella, ei kuitenkaan yläkäyrän yllä. Että tasaisesti omalla käyrällä mennään, en jaksa noista edes stressata. :D
   Ja kiitos. <3 Ruvennut kasvamaan ihan mieletöntä vauhtia nyt, tai ainakin siltä tuntuu. Huomenna pitäisi ottaa taas uusia mahakuvia, tällä kertaa papaijan tai kukkakaalin kanssa. ;)

   Poista

a penny for your thoughts