Kaksplus.fi


27. marraskuuta 2015

Raskausviikko 28+0

Edellisistä raskausviikko -postauksista poiketen, ei tällä kertaa nähdä mahaa kuvattuna hedelmän/kasviksen kanssa. Syyttäkäämme tästä meidän kylän kauppoja, kun eivät myy kokonaista papaijaa, eivätkä oikean kokoisia kukkakaaleja. Mennään siis tämä kerta ilman rehuja.


Kuinka pitkällä: 28+0

Paino: Viime käynnin jälkeen painoa on kertynyt lisää 2,3 kiloa. Varmaan puolet tuostakin johtuu ylenpaattisesta suklaan syömisestä.. Yhteensä painoa on siis tullut 5,8 kg tämän raskauden aikana.

Muut arvot: RR 111/74. B-Hb 116 josta neuvolatäti sanoi sen verran, että jos itsestäni siltä tuntuu, voin aloittaa kuukauden mittaisen rautakuurin. Ja kyllähän minusta siltä tuntuu, väsymys on nimittäin edelleen jotakin järkyttävää, eikä siihen ole toistaiseksi auttanut mikään. SF-mitta 26cm, ja omalla käyrällä kasvu normaalia. Sijoittuu nätisti siihen keski- ja yläkäyrän väliin.

Muutokset vartalossa: Pötsi kasvaa ja olo on ajoittain jo aika tukala. Uusia raskausarpia en ole huomannut muualla kehossa kuin rinnoissa. Vanhat arvet ovat kyllä ruvenneet punoittamaan, erityisesti vatsan seudulla.

Vaivat: Turvotus, ummetus, väsymys ja närästys tulee mieleen heti ensimmäisenä. Pahin niistä on ummetus. Nimittäin toisinaan se vessassa käyminen menee jo ponnistusharjoituksista.

Mielihalut: Suklaakonvehdit, suklaavanukkaat, suklaakakut.. Suklaa suklaa suklaa! Mä olen vetänyt viimeisen kuukauden aikana sen verran hyvin suklaata napaani, että joulun jälkeen sellainen pienimuotoinen herkkulakko ei olisi yhtään hullumpi idea.

Mieliala: Ailahtelevainen. Suurimmalta osalta kuitenkin jollakin tapaa väsynyt ja alakuloinen. Hyviäkin päiviä onneksi on, että ei täällä nyt sentäs koko ajan kuljeta suun pielet alas päin kääntyneinä. Veikkaan, että tuolla fyysisellä väsymyksellä on aika paljon tekemistä tämän henkisenkin kanssa.

Odotan: Maanantaita! Maanantaina pitäisi nimittäin saapua meidän IKEAn tilaus. Vauvan pinnasänky, hoitopöytä, vaatelipasto ja jotain muuta pientä sälää. Se meinaa sitä, että mä pääsen vihdoinkin laittamaan vauvanurkkausta valmiiksi. Ihanaa!

Muuta: Viime viikolla oli sokerirasitus ja samalla katsottiin ne maksa-, sekä sappiarvot raskaushepatoosin varalta. Ne oli onneksi ok, ja joulukuun alusta katsotaan niitä taas uudemman kerran. Mitä sokerirasitukseen tulee, niin ne kaksi tuntia kului yllättäen todella nopeasti, eikä se ollutkaan ihan niin kamalaa mitä mä muistin sen olevan. Se litkukin oli tällä kertaa kylmää ja jopa siedettävän makuista. Sofiaa odottaessa mä nimittäin sain nauttia sen lämpimänä, mukamas colan makuisena ja siitä se "trauma" varmaan jäikin. Nolla arvo oli 5.3, tunnin arvo 9.3, ja kahden tunnin arvo 8.0. Muuten hyvä, mutta nolla arvo on siinä rajoilla ja sen takia joudunkin ilmeisesti määrittelemättömän ajanjakson verran mittailemaan omaa verensokeriani. Mulla on aika terveydenhoitajalle ensi viikolla juurikin tämän asian tiimoilta. Vähän ahdistaa, mutta eiköhän se tästä!

6 kommenttia :

 1. Meillä neuvolatäti piti rautakuuria ehdottomana, kun mun hb oli 116 ja olo ihan tavallinen. Vielä hullumpaa oli, et synnytyksen jälkeen hb oli 100 ja mä olin niin elämäni kunnossa eikä tuntunu vieläkään missään, vaikka normaalisti se on melkein 150. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh! :D Mulla taas tuntuu pienikin rauta-arvojen lasku vaikuttavan heti ja voimakkaasti. Nyt on rautakuurikin ruvennut onneksi helpottamaan. :)

   Poista
 2. ♥♥ lähenee lähenee :) itellä meni raskaus suht mukavasti, vasta viimenen viikko oli melko tuskasta, mut odotus palkitaan niin kauniisti.. tsemppiä!♥

  VastaaPoista
 3. Hui vitsi kun oot jo pitkällä :) Mullakin oli Hb matalalla varsinkin loppuraskaudesta ja rautaa meni, muuten olin ihan poikki. Muistan ton fiiliksen, kun sai laittaa vauvan tavarat kasaan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tää aika tuntuu ihan yks kaks vain katoavan jonnekin. Tuntuu hurjalta, että kohtahan se LA jo on! :)

   Poista

a penny for your thoughts