Kaksplus.fi


30. joulukuuta 2015

Jouluiset suklaakonvehdit


Ketään tuskin inspiroi lähteä enää näin joulun jälkeen tekemään jouluisia suklaakonvehteja, mutta saapuu se joulu yhtälailla ensi vuonnakin, joten ajattelin laittaa tämän reseptin teille jakoon. Ennen joulua en nimittäin viitsinyt, sillä tehtiin näitä konvehteja sukulaisille viemisiksi enkä halunnut sitä näin blogin kautta paljastaa. Joten napatkaahan tästä resepti itsellenne talteen ja kokeilkaa näitä ensi vuonna, näistä tuli nimittäin oikeasti ihan törkeän hyviä!

Jouluiset suklaakonvehdit
Tästä tulee n. 100kpl jos tekee eskimon pieniin konvehtivuokiin.

200g kookosrasvaa
300g taloussuklaata
100g saksanpähkinärouhetta
100g pieneksi pilkottuja kuivattuja karpaloita
2,5dl piparkakkurouhetta
4tl vaniljasokeria

Sulata kookosrasva ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Kun kookosrasva ja suklaa ovat sulia, lisää joukkoon kaikki muut ainekset. Sekoita massa tasaiseksi ja anna hieman jäähtyä. Jaa pieniin konvehti- tai karamellivuokiin ja nosta konvehdit jääkaappiin kovettumaan.

Alkuperäinen resepti löytyy täältä (klik) Hellapoliisin sivuilta, josta muuntelin hieman omaan makuun sopivammaksi. Suosittelen muuten säilyttämään näitä viileässä, mutta säilyvät kyllä huoneenlämmössäkin, riippuen tietysti huoneiston lämpötilasta.

2 kommenttia :

  1. mistä tuo purkki on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ostin ne täältä Heinolasta sellaisesta krääsäkaupasta kuin markkinasirkus.

      Poista

a penny for your thoughts