Kaksplus.fi


20. helmikuuta 2016

Raskausviikko 40+1

Huh heijaa, ja terveppä terve pitkästä aikaa!
Täällä sitä edelleen ollaan, vahvasti yhtenä kappaleena. Beben laskettu aika oli eilen, eikä hän tunnu pitävän juurikaan kiirettä meidän ensikohtaamisen kanssa. Toisin kuin vauva, kaikki muut tuntuvat olevan jo kovin malttamattomina, myös meidät vanhemmat mukaan lukien. Sitä on samaan aikaan niin inoissaan, jännittynyt ja vähän peloissaakin, kun tietää että lähtö voi nyt tulla oikeastaan milloin vaan! Samaan aikaan mä odotan malttamattomana, mutta myöskin hieman kauhuissani sitä synnärille lähtöä. Suurin toive tällä hetkellä on se, että synnytys käynnistyisi nyt itsestään, ja voitaisiin skipata yliaikaiskontrollit ja käynnistys. Mitäpä veikkaatte, olisiko tämä viimeinen raskausviikko-postaus tämän raskauden osalta, vai päivitelläänkö täällä kuulumisia pötsin kanssa vielä ensi viikollakin?


Maanantai iltana nukkumaan mennessä kävi sellainen möyrintä mahassa ja alavatsassa oli kova paineen tunne joka sai mut epäilemään, että vauva olisi laskeutunut lähtökuoppiin. Keskiviikkoinen neuvolakäynti vahvisti mun epäilykseni, sillä vauvan pää ei enää ollut ylhäällä heiluvana, ja sf-mittakin oli pudonnut. Huimat 0,5 senttimetriä, mutta pudonnut kuitenkin. Neuvolatäti vähän siinä jo fiilisteli, että h-hetki olisi lähellä. Mä vähän itsekin haaveilin/haaveilen siitä, sillä tiistaista saakka alaselkää on poltellut säännöllisen epäsäännöllisesti, ja ajottain polttelu leviää selästä reisiin asti. Lisäksi alavatsalla on ollut kovaa menkkamaista juilintaa lähes non-stoppina, ja supistukset ovat huomattavasti terävempiä verrattuna ns. harjoitussupistuksiin. Supistukset eivät kuitenkaan ole yltyneet "tarpeeksi" kipeiksi ja säännöllisiksi, jotta oltaisiin lähdetty edes näytillä käymään. Semisti turhauttavaa, vaikka toisaalta positiivistahan tässä on se, että ainakin tiedetään edes jotakin tapahtuvan! Hommat voisi vaan edetä pikkuisen nopeammin..


Kuinka pitkällä: Tänään rv 40+1

Paino: Yhteensä +13,8kg lähtöpainoon. Viikon takaiseen käyntiin ero +200g.

Muut arvot: RR 115/79. Sf-mitta 34cm, kun vielä viikko sitten se tosiaan oli 34,5cm.

Vaivat: Oikeasti koko kroppa tuntuu olevan järkyttävässä kiputilassa ihan koko ajan. Sängystäkään en meinaa enää päästä omin avuin ylös, kun kipu lantion seudulla sekä selässä on niin voimakasta. Lisäksi nilkat ja sormet on lähes koko ajan ihan turvoksissa, ja sormia saakin jumppailla vähän väliä että niitä saa edes koukistettua. Närästyskään ei ole hellittänyt ollenkaan, ja tuskinpa siitäkään päästään eroon ennen vauvan syntymää.. Olo on fyysisestikin koko ajan niin kamalan raskas ja ahdistunut. Ei oo helppoo ei.

Uni: Väsyttää ihan koko ajan. Käyn normaalisti ajoissa nukkumaan joskus 21-23 välillä, mutta herään jo 1-3 välillä enkä saa enää unen päästä kiinni. Siinä sitten tulee helposti valvottua aamuun asti, ja aamupäivän aikoihin mä olenkin jo ihan naatti. Päivisin tuntuisi siis uni maistuvan, öisin taas ei..

Odotan: Enpä mä odota enää muuta, kuin sitä synnärille lähtöä. Millään ei jaksaisi enää näiden olojen ja vaivojen kanssa elää. Lisäksi en tietenkään malta odottaa, että päästään tapaamaan meidän kauan odotettu pikkuinen kasvokkain.

8 kommenttia :

 1. <3 ihania kuvia! ja apua, ihan kohta teidän vauva on täällä <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3
   Ja nyt mäkin voin yhtyä tuohon, että pian on vauva täällä. Ikuisuudelta tämä on kyllä tuntunut! :D

   Poista
 2. Tsemppiä! Kyllä hän sieltä tulee kun on valmis. Raskaus kyllä pukee sinua, kaunis olet.

  VastaaPoista

a penny for your thoughts