Kaksplus.fi


26. maaliskuuta 2016

kakkavaippoja & levoton määrä likapyykkiä


Vauvakuplasta terve, ja pääsiäisen toivotukset kaikille!
Vauva on ollut ihana alusta asti, mutta alkuun kaikki muu ja kaikki muut oli ärsyttävää ja ärsyttäviä. Kotiin päästyä teki hetkellisesti mieli palata takaisin sairaalaan, jossa sai vain nuuhkutella vauvaa, ruoka kannettiin valmiina melkeinpä sun nenän eteen ja pyykkihuoltokin pelasi.
Mieli on onneksi jo vähän tässä tasaantunut, eikä kaikki muu ja kaikki muut enää ärsytä. Ainakaan niin kovin paljoa.
Minä muistelin vauva-arkea esikoisen ajalta vaaleanpunaiset lasit päässä koko raskauden ajan. Jotenkin sitä vain unohti yölliset niskapaskat, vaippaihottuman, ilmavaivoista huutavan vauvan traagisen & sydäntäsärkevän itkun, ja likapyykkivuoren loputtoman kasvun vaikka pesukone pyörii aamusta iltaan saakka. Vaikka välistä tässä on iskenyt jo epätoivo ja riittämättömyyden tunne, on kaikki oikeastaan sujunut loppuen lopuksi hyvin.
Vauva on super ihana. Isosisko on reipas sekä ylpeä, ja auttaa mutsia sen minkä pystyy ja osaa. Iskäkin on superi ja vuorotyöstään huolimatta jaksaa auttaa ja puuhailla paljon myös kotona. Huolehtii että mutsi pääsee käymään suihkussa, muistaa syödä särkylääkkeensä ja saa ravittua itseensä muullakin kuin jo kylmäksi jäähtyneellä aamukahvilla. Vauva  on myöskin nukkunut yönsä hyvin kotiutumisesta asti. Pahimmillaan me ollaan herätty yöllä kolme kertaa, parhaimmillaan me ollaan nukuttu 21:30-5:30 välinen aika kertaakaan heräämättä, ja siitä jatkettu vielä pari tuntia aamutoimien ja hetken seurustelun jälkeen. Että aika helpolla on loppuen lopuksi päästy, ainakin öiden suhteen. Kyllä tässä on silti saatu silmäpusseja kasvatettua, mutta mitäpä tuosta. Tämän hetkistä olotilaa kuvaakin aika hyvin kliseinen lausahdus, väsynyt mutta onnellinen.


PS. Kyllä sitä rakkautta näemmä riittää molemmille lapsille, turhaan olin huolissani.

4 kommenttia :

 1. Pakko oli tulla kommentoimaan että miten kaunis ja iso tyttö Sofia jo on! <3 Hämmentävää että aika menee näin nopeasti koska oon lukenu sun blogeja enemmän ja vähemmän siitä asti kun neiti oli ihan pikkuinen. :)
  Paljon onnea myös vauvasta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa muistan sut. :) Taidat olla tyyliin niitä mun ensimmäisiä lukijoita.
   Ja aika on kyllä mennyt ihan siivin, tuntuu hurjalta että Sofia täyttää ensi kuussa jo 7 vuotta, vaikka vasta hänkin oli ihan pieni nyytti. Ja kiitos. <3

   Poista
 2. Ai muistat, ihanaa! Kävin aikoinaan lukemaan ensimmäisenä sun ja Essin blogeja. Odotin esikoista silloin ja nyt se vauva täyttää jo 6v! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nimimerkki on jostakin syystä jäänyt mieleen. :) Eikä, niin se aika vaan kuule rientää! :D

   Poista

a penny for your thoughts