Kaksplus.fi


26. toukokuuta 2016

2,5kk kuulumisia

Tai no oikeastaan me ollaan jo lähempänä 3kk ikää, mutta mulla vähän venähti tämän postauksen kanssa.


Viime viikolla oli ns. ylimääräinen neuvolakäynti. Meillä oli huhtikuun lopusta ensimmäinen lääkärineuvola, ja seuraava neuvolakäynti olisi ollut vasta 3kk iässä, joten käytiin ihan mielellämme tässä välissä katsomassa, että äidinmaito varmasti riittää ja vauva kasvaa hyvin. Ja riittäähän se, nimittäin meidän pieni kasvaa oikein hienosti!

mitat:
paino 6430g (6000g)
pituus 61.3cm (59.7cm)
py 40.7cm (39,8cm)

body & legginsit - H&M | panta - Lindex

Hän nauroi viime lauantaina ensimmäisen kerran ääneen, ja heti seuraavana päivänä uudestaan. Molemmilla kerroilla sitä vähän säikähdettiin, ja alahuuli meni mutrulle. Äidillä taas pääsi liikutuksesta itku. Niin söpön kuuloisia nämä vauvan ensikikatukset ovat! Oma ääni on muutenkin selkeästi löydetty. Lempileluille, äidille, isälle ja siskolle höpötellään pitkiä tarinoita ja muristaan. Vieraille ei tohdita edes hymyillä, vaan itku alkaa saman tien jos joku perheen ulkopuolinen tulee liian lähelle juttelemaan. Hassua, että Milja rupesi selvästi vierastamaan jo näin varhaisessa vaiheessa.
Omat kädetkin on löydetty. Nyrkkejä katsotaan kieroon ja heilutellaan ilmassa. Niitä on myös älyttömän kiva maistella! Tissien hakkaamisen ja nipistelyn lisäksi niillä käsillä pystyy ottamaan myös leluista kiinni. Niin, ja äidin hiuksista.
Päätä jaksetaan kannatella jo todella hyvin. Matolla ollessa Milja kääntyilee kovasti kyljelleen, ja yrittää päästä vatsalleen. Vielä ei ole tajuttu, että miten sen käden saa edestä pois. Niin kovasti tätä taitoa treenataan, että taitaa olla päivistä kyse, milloin meillä kiepahdetaan ympäri.
Mä jo melkein olin unohtanut, että miten nopeasti nämä pienet kasvaa ja kehittyy! Katselin tuossa eräs ilta kuvia vastasyntyneestä Miljasta, ja niihin verrattuna hän näyttää jo niin kovin isolta ja vanhalta.


Me saatiin muuten vihdoin ja viimein lääkettä sammakseen, kun puolukka tai sitruuna eivät kummatkaan auttaneet ja sammas levisi jo poskiin. Toivottavasti auttaisi nopeasti, ja päästäisiin tästä ikävästä vaivasta jo eroon! Seuraavalla neuvolakäynnillä me muuten saadaankin sitten ensimmäinen rokote. Jätettiin nimittäin rota kokonaan ottamatta. Hippasen jännittää, sillä Jeremias taitaa olla töissä ja mä joudun menemään beibin kanssa kahdestaan. Eiköhän me tytöt kuitenkin selvitä.

6 kommenttia :

 1. niin on suloinen Milja <3

  VastaaPoista
 2. Voi että miten suloinen pieni!

  VastaaPoista
 3. Toi sammas on kyllä kauhea ei mekään meinattu päästä siitä millään eroon :/
  Mutta onpas neiti suloinen tapaus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Mekin on kärsitty tästä jo pidemmän aikaa. Toivottavasti saataisiin tällä lääkekuurilla nyt kuriin ja päästäisiin kokonaan eroon mokomasta. :(
   Ja kiitos, hän on kovin suloinen tapaus. <3

   Poista

a penny for your thoughts