Kaksplus.fi


22. toukokuuta 2016

DIY tavallisesta topista kätevä imetystoppi

Jos raskaana ollessa pukeutuminen oli olevinaan todella hankalaa, niin imettäessä se vasta onkin!
Oikeasti kivan näköisten ja toimivien imetysvaatteiden löytäminen on ruvennut tuntumaan täysin mahdottomalta. Tai jos satutkin löytämään kivan ja toimivalta vaikuttavan imetyspaidan, maksaa se yleensä niin järkyttävän suuria summia, että sellaisia summia ei tee mieli tuhlata yhteen vaatekappaleeseen jonka käyttöaika ei ole loppupeleissä niin kovin pitkä.
Kotonahan nyt voi oleskella millaisissa rönttövaatteissa huvittaa, mutta siinä vaiheessa kun pitäisi lähteä ihmisten ilmoille, menee sormi usein suuhun kun yrittää pukeutua niin, että näyttää samaan aikaan ihmiseltä, mutta vaatteet myös tuntuvat hyvältä päällä ja ennen kaikkea se imetys onnistuisi suht vaivatta tiukan paikan tullen.
Mä usein turvaudunkin legginsit + toppi + neule/ löysä paita yhdistelmään, ja se kyllä toimii. Mutta jos vauvalla on kova nälkä, turhauttaa se paitojen nostelu ja luukkujen availu.
Eniten mua on ärsyttänyt se, että kun imetyspaidasta saat kaivettua tissin esiin, pitää se tissi kaivaa vielä ulos sieltä rintaliiveistäkin. Luukkuja luukkujen perään. Se jos mikä saa tuskan hien helmeilemään otsalla, jos yrittää toimia mahdollisimman nopeasti kun vauva jo huutaa nälissään. Mutta ei enää. Pinterestin inspiroivasta maailmasta löytyi ratkaisu tähänkin pulmaan.


Ihan ensimmäiseksi tarvitaan tähän hommaan sopiva toppi. Mä itse tykkään todella paljon näistä H&M Divided:in pitkistä trikootopeista. Hintakaan ei päätä huimaa, sillä nämä kustantaa 4,99€ kappaleelta. (Tuplapakkaus imetystoppeja hennesillä taas maksaa suurin piirtein 20 euroa, joten tällä niksillä saat samaan hintaan neljä imetykseen sopivampaa toppia.)
Ihan ensimmäiseksi leikataan olkaimet selkäpuolelta irti. Sitten etupuolelta, mutta ei leikata niitä kokonaan vaan jätetään pienet pätkät olkaimia jäljelle. Taitellaan jäljelle jäänyt osa topin reunan alle ja ommellaan muutamilla pistoilla kiinni. Nyt molemmat olkaimet muodostavat pienet lenkit. Leikataan ylimääräiseksi jäänyt olkaimen pätkä pois. Puetaan imetysliivit, ja vetäistään meidän uusi olkaimeton toppi päälle. Avataan liivien luukut, ja pujotetaan topin lenkit liivien klipseistä. Pistetään luukut kiinni ja tadah! Seuraavan kerran kun kaivelet tissiä esiin syöttötilannetta varten, käy se vähän sutjakammin kun ei tarvitse taistella useamman luukun kanssa. Tissi on kaivettu sekunnissa ulos ja isketty vauvan suuhun. Tissin piilottaminenkin käy yhtä nopeasti ja vaivattomasti, mikä on super kiva juttu julkisilla paikoilla imettäessä.

Lisättäköön vielä, että lenkeistä kannattaa tehdä aika napakat, jotta toppi istuu paremmin liivien päälle, eikä jätä kamalan paljon rintaliivejä näkyviin. Pikkaisen nuo tuolta reunoista pilkistää, mutta onneksi ne jää paidan alle piiloon.

Ja hei, kaikkia hyväksi havaittuja niksejä, sekä omia vinkkejään imetyspukeutumisen suhteen saa laittaa kommenttiboksiin. Niitä otetaan enemmän kuin mielellään vastaan!

12 kommenttia :

 1. Vastaukset
  1. Eipä kestä, kiva vaan jos näistä on muillekin iloa ja hyötyä! :)

   Poista
 2. Mä käytän noita samoja toppeja paidan alla. Nostan päällimmäisen paidan ylös ja tota toppia lasken rinnan kohdalta. Vähän ne tietysti venyy ku sillai tekee, mutta hinta ei tosiaa oo päätä huimaava ja ne tais venyä jo raskausaikana. Eikä ne toisen paidan alta näy :)
  Mut tää oli kans hyvä vinkki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tein alkuun samalla tavalla, mutta näiden tuunattujen toppien kanssa rinnan esille kaivaminen ja piilottaminen sujuu paljon nopeammin. Ja itsekin hyödynsin raskauden aikana venyneet topit tähän hommaan, uusia en raaskinut leikellä. :D

   Poista
 3. Hyvä vinkki! Mulla myös kovassa käytössä narutopit, tähän asti oon jättänyt olkaimet alas jotta toisen paidan voi vaan nopeasti nostaa ylös. Imetystoppeja ei löydy vielä yhtäkään ja ihmettelin miten tiukat noi Hennesin imetystopit oli kun kokeilin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hennesin imetystopit on kyllä tiukkoja. Niissä on ns. Sisäänommellut liivit mutta ainakaan mun rinnat ei pysy paikallaan ilman liivejä, ja liivien kanssa ne on epämukavat.

   Poista
 4. Tää oli hyvä! Ja jos olisi musta toppi ja mustat liivit ei ruokaan vähä näkyisi reunoissa :) pitää pistää muistiin kyllä seuraavaa imetystaivalta varten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mulla on myös pari mustaa toppia tuunattuna. Tämä beige sattui olemaan ainoa ei leikelty ja ihan kiva, kun näkyy noissa kuvissa selkeämmin kun ei ole mustaa mustan päällä. :) Ja jos nuo lenkit jättää liian isoiksi, niin ne saattaa venyä ja toppi vähän "valua" pois päältä jolloin liivit näkyy enemmän. Siitä syystä kannattaa tehdä mielummin napakat lenkit. :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. No pidät mielessä tulevaisuuden varalta, eihän sitä koskaan tiedä. ;)

   Poista

a penny for your thoughts