Kaksplus.fi


22. kesäkuuta 2016

Darra ilman viinaa, plus muita kuulumisia

Ihan ensimmäiseksi pahoittelut, tästä muutaman viikon kestäneestä tahattomasta blogitauosta.

Mulla on ollut hartiat vähän jumissa jo pidemmän aikaa, kunnes eräs aamu mä heräsin todella voimakkaaseen kipuun. Päätä särki vähän migreenimäisesti, mutta tiesin että kyse ei ole migreenistä. Hartiat ja niska olivat menneet niin juntturaan, että pään kääntäminenkään ei tullut kyseeseen. Olo oli kokonaisvaltaisesti niin kivulias ja huono, että edes puhuminen ei onnistunut. Oksentelin, ja yritin saada nieltyä särkylääkkeen, mutta en saanut edes ruokarusikallisen verran vettäkä pysymään sisällä.
Milja rupesi heräilemään ja mä kauhulla mietin, että mitenhän selviän iltapäivään asti, kunnes Jeremias pääsee töistä kotiin.
Vointi huononi ja rupesi jo tuntumaan siltä, että taju lähtee. Ei auttanut enää muu kuin soittaa meidän terveyskeskuksen päivystykseen, pakata lapset mukaan ja lähteä näytille. Samalla laitoin Jeremiakselle tekstiviestiä että tulee jos saa luvan lähteä töistä. Vauva ei tietenkään viihtynyt kuin sylissä, ja tuntui pahalta Sofian puolesta joka luonnollisesti oli huolissaan. Ilmottautumisen jälkeen pääsin pitkälleni, mutta se sai olon vielä huonommaksi ja ravasinkin edelleen jatkuvasti oksentamassa. Otettiin arvoja ja mittailtiin lämpöä. Jossain vaiheessa Jeremiaskin ilmestyi paikalle ja katsoi lasten perään. Päästiin rauhalliseen huoneeseen ja mulle laitettiin tippa. Nesteytettiin, jonka lisäksi sain pahoinvointi-, sekä särkylääkettä. Viikon verran kestänyt pieni niskajumi oli siis äitynyt yhdessä yössä niin pahaksi, että se aiheutti jo voimakasta pahoinvointiakin. Sen mä kyllä osasin jo arvata ilman lääkäriä. Hirveästi muuta eivät voineet avukseni tehdä, sillä imetyksen takia eivät voineet antaa voimakkaampia särkylääkkeitä, eivätkä lihasrelaksantteja. Sain kehoituksen käydä fyssarin vastaanotolla, ja lääkemääräykseksi buranaa, panadolia, sekä pahoinvointilääkettä. Niiden voimilla olenkin tässä elänyt viimeiset pari viikkoa. Niskat ovatkin edelleen jumissa, vaikka pahin kipu on hellittänyt. Tätä olotilaa kuvaa parhaiten krapula. Ihan kuin olisi kärsinyt kaksi viikkoa kestävästä maailmanlopun darrasta. Välillä on tosi hyvä olo, ja hetken päästä taas paljon huonompi. Energia on riittänyt juuri ja juuri lasten hoitoon, ja kotityötkin on jääneet ihan retuperälle. Olenkin tehnyt melko pitkälti vain kaiken pakollisen ja muu on saanut jäädä. Todella toivon, että tästä päästäisiin mahdollisimman nopeasti kokonaan eroon, vaikka lääkäri vähän puhuikin siihen malliin, että tämä lihasjumi voi jäädä riesaksi pidemmäksikin aikaa. Toivotaan nyt ettei kuitenkaan niin kävisi!


Muuten tänne suunnille kyllä kuuluu pelkkää hyvää. Kipuilusta huolimatta käytiin tyttöjen kanssa tässä yksi päivä Lahdessa. Sillä aikaa kun Sofia kävi shoppailemassa mummon kanssa, mä kävin treffaamassa muita äitejä ja vauvoja, joilla myöskin oli LA helmikuussa. Oli ihana tavata ihan face to face ihmisiä joiden kanssa on jutellut netin välityksellä useampia kuukausia, jakaen odotusajan ja vauva-arjen iloja sekä suruja. Tapaamisen jälkeen mäkin saatoin sortua vähän shoppailemaan ja kävin korjauttamassa mun iphonen näytön, sen tiputtua epäonnisesti asfaltille kun yritin ottaa kuvaa joutsenista.. Hemmetin joutseloiset.
Varattiin myös Tukholman -risteily ensi kuulle ja tällä hetkellä lähinnä odotellaankin Jeremiaksen kesäloman alkua, jotta päästään koko perheen voimin puuhailemaan kaikkea kivaa yhdessä.
Juhannukseksikaan meillä ei ole sen kummempia suunnitelmia, sillä Jeremias on töissä. Ehkä me laitetaan vähän parempaa ruokaa, ja käydään perinteisesti katsomassa se juhannuskokko.

Tämä oli nyt vain tämmöinen pikainen moi, ja selitys tähän blogihiljaisuuteen. Seuraavaksi mä rupeankin käymään läpi noita satoja kuvia, ja jukaisen julkaisematta jääneet postaukset jotka mun oli tarkoitus julkaista näiden kahden viikon aikana. Tulossa ainakin Miljan 3kk kuulumiset (johan hän on jo pian 4kk), limonadireseptiä, sekä vuokrakeittiön ehostamista minibudjetilla.
Palaillaan siis pian!

2 kommenttia :

 1. Onpa kivan kuuloisia postauksia tulossa! :) toivottavasti pääset tuosta jumista eroon! Jumit ja niistä johtuva päänsärky on tuttuja täälläkin mutta tuo kuulostaa tosi hurjalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kun saisi vaan julkaistua ne. Meinaa jäädä aina luonnoksiin pyörimään kun on muka liikaa kiireitä että ei saa aikaiseksi. :)
   Ja niskajumi on selätetty! Kävin hierottavana ja se helpotti tosi paljon. Kunhan muistan nyt vaan säännöllisin väliajoin venytellä, ettei mee enää yhtä pahaksi. Oli meinaan kyllä kamalaa.

   Poista

a penny for your thoughts