Kaksplus.fi


11. heinäkuuta 2016

Milja 4kk


Voi rakas! Miksi sinä kasvat niin nopeasti? Mä olin täysin unohtanut, että miten nopeasti nämä vauvat kasvaa ja kehittyy. Tahti on niin hurja, että äidin päätä huimaa.

Vierastaminen meni meillä jo kertaalleen ohi, ja sitten me ruvettiin vierastamaan uudelleen. Kaikkien kohdalla ei itketä, mutta muita kuin perheenjäseniä kyllä arvioidaan silmä kovana nenästä varpaisiin asti. Muutenkin Milja on todella tarkkaavainen vauva. Tarkastelee muita ihmisiä ja ympäristöä hiljaa, pohdiskeleva ilme kasvoillaan.

Viimeinkin me opittiin se selältä vatsalleen kääntyminen (19.7)! Mahalla ollessa rupeaa kuitenkin ärsyttämään melko usein, jos ei päästä kääntymään selälleen, kun ei eteenpäin vielä päästä. Peppu nousee ilmaan ja kovasti yritetään päästä siskon ja kissan perään, mutta toistaiseksi kuitenkin räpiköidään vain paikallaan. Muutaman kerran ollaan kieritty pois leikkimatolta, mutta tietysti niin, että tapahtuneella ei ole ollut silminnäkijöitä. Tämä uuden taidon oppiminen verottaa tietysti nukkumista. Jo parin viikon ikäisenä Milja rupesi nukkumaan läpi yön, mutta nyt me ollaan ruvettu heräilemään muutaman kerran yössä. Tietysti se vähän harmittaa, kun ollaan totuttu nukkumaan öisin, mutta tämän myötä on tullut kunnon päiväunet taas kehiin, joten en valita! Ihanaa saada kädet vapaaksi ja tehdä omiakin juttuja, se kun ei onnistunut vauvan nukkuessa rinnalla/sylissä vain lyhyitä pätkiä päivisin.

Meillä on ruvettu murinan ja örinän lisäksi myös kiljumaan ja höpöttelemään ihan hirveän paljon. Hereillä ollessa Milja höpöttää minkä kerkiää ja naureskelee kovaan ääneen. Komentaminenkin onnistuu. Tosin, jos meillä on vieraita, niin Milja on aivan hiljaa ja keskittyy vain ihmettelemään. Vieraiden ihmisten kuullen ei usein päästetä ääntäkään. Mä olen aika monta kertaa päivässä tippa linssissä, kun toisen iloinen höpöttely, riemun kiljahdukset ja raikuva nauru saavat mut niin iloiseksi ja liikuttuneeksi.


Milja on jo näin iso tyttö!
paino: 7485g (6890g)
pituus: 65cm (62,8cm)
py: 42,6cm (41,7cm)
Suluissa 3kk mitat.

Pääsääntöisesti me ollaan siirrytty jo 68 senttisiin vaatteisiin, mutta osa 62 ja jopa 56 senttisistäkin on vielä sopivia. Riippuu niin kovin paljon merkistä. Mä en ollut varautunut näin isoon ja nopeasti kasvavaan vauvaan, joten vaatevarastoja on saatu täydentää lähes viikottain. Mun uusi harrastukseni onkin kirppisryhmien villikset. (tähän se apinahymiö joka peittää silmänsä)
Rintamaidolla mennään edelleen, ja mahdollisesti ensi kuussa ruvetaan pikkuhiljaa maistelemaan kiinteitä. Tai näin meidän neuvolatädin sijainen kehotti. Mä kyllä kovasti tahtoisin jatkaa pelkällä ämmällä 6kk ikään asti, joten keskustellaan tästä aiheesta ensi käynnillä sitten meidän oman neuvolatädin kanssa. Milja kuitenkin kasvaa pelkällä rintamaidolla oikein hyvin, joten en koe että tässä nyt mikään kiire olisi. Ollaan me kyllä kaksi kertaa jo maistettu kurkkua. Ensimmäisellä kerralla se maistui, toisella kertaa se pisti itkettämään.

jumppis - Mini Rodini | headwrap - H.Valkama

Me ollaan ruvettu muuten syömään tuttia! Tai ollaan ainakin muutaman kerran vähän maisteltu. Milja ei ole aikaisemmin tuttia kelpuuttanut ollenkaan, lukuunottamatta muutamia poikkeuksia. En välttämättä enää tahtoisi tutille opettaa, mutta en jaksa itse enää huvituttina toimia. Olenkin nyt pyrkinyt siihen, että rinnalla ollessa vain ruokaillaan, eikä enää leikitä. Toistaiseksi tämä on sujunut hyvin, ja isommilta itkuilta on säästytty.

Milja tykkää tällä hetkellä apinalelustaan, ja isosta perhosesta joka rapisee. Musiikkia meillä kuunnellaan joka päivä, ja Antti Tuisku taitaa olla aika mieleinen. Milja myös tykkää, kun äiti laulaa, sisko lukee prinsessasatuja, tai iskä soittaa kitaraa. Kissaankin on ruvettu kiinnittämään huomiota, ja Milja on aina aivan ihmeissään kun Kasmir tulee puskemaan. Voi Kasmir parkaa, siinä vaiheessa kun Milja oppii liikkumaan. Voi olla, että kisu juoksee karkuun ja Milja yrittää pysyä perässä, sen verran mielenkiintoinen tuo kissa on.

8 kommenttia :

a penny for your thoughts