Kaksplus.fi


12. elokuuta 2016

Miljan 5kk kuulumisia


Facebook tiesi kertoa, että siitä oli eilen tasan vuosi, kun me käytiin moikkaamassa pientä ihmisen alkua np-ultrassa. Tasan vuosi, kun me kerrottiin vauvan tulosta julkisesti, myöskin täällä blogin puolella. Ja tällä hetkellä tuo pieni rakas tuhisee tyytyväisenä meidän sängyssä.

Tiistaina käytiin taas neuvolassa. Rokotteet nostattivat kuumeen, ja meillä on ollut tässä pari kiukkupäivää. Kaikki ok, ja hienosti on kasvanut rintamaidolla. Saatiin lupa istuttaa sylissä ollessa, mutta syöttötuolin käyttöönottoa odotellaan vielä ainakin kuukausi. Ihan hyvä, sillä enhän mä pöhkö ole moista vielä edes hankkinut!
Puhuttiin myös kiinteiden aloittamisesta, ja vaikka mä alkuun haaveilin täysimettäväni sen 6kk, tultiin me siihen lopputulokseen että aloitetaan kiinteiden antaminen jo nyt. Meillä on nimittäin viime viikot olleet ihan mahdottomia. Vuorokaudessa on 24 tuntia, joista beibi on valehtelematta suurimman osan ajasta rinnalla. Ja se on ollut turhauttavaa, sillä mä en ole saanut mitään muuta aikaiseksi. Hyvä ettei ole tarvinut vessassakin käydä vauva rinnalla. Niinpä me heti neuvolan jälkeen mentiin kauppaan ja ostettiin ensimmäiset soseet. Nyt mennään neljättä päivää, ja hyvin on ainakin näin alkuun peruna ja porkkana maistuneet Miljalle. Imetyksestä ja soseiden aloittamisesta mä ajattelin kuitenkin kirjoittaa hieman laajemmin, ihan omassa postauksessa.

Edelleen meillä nukutaan miten nukutaan, jos nukutaan. Välillä tosi hyvin, ja välistä tuntuu siltä ettei meillä nukuta laisinkaan. Unen laadun ja määrän huomaa aina tämän mutsin ulkoisesta habituksesta. Myöskin kämppä toimii tällä hetkellä aika hyvänä unen määrän mittarina. Kun on hyvin nukuttuja öitä takana, on kotikin huomattavasti siistimpi ja pysyy siistinä. Ja sama sitten toisinpäin, kun nukutaan huonosti, kasaantuu ne likapyykit ja tiskit aivan liian korkeiksi pinoiksi. Kissan lisäksi löytyy uusia lemmikkejäkin, nimittäin noin miljoona villakoiraa jokaisesta nurkasta. Mä kuitenkin toivon ja uskon vahvasti siihen, että kiinteiden aloituksen myötä saadaan tähänkin vähän helpotusta!

headwrap - H.Valkama | body - Vimma Company | sukat - KappAhl

Milja peruuttaa, ja pyörii napansa ympäri. Hän on selvästikin laiskistunut sen suhteen, että yrittäisi liikkua eteen päin. Sen sijaan, esimerkiksi lelua tavoitellessa, hän ottaa oikean suunnan ja pyörii lelun luokse. Pyöriminen edes takaisin vasemmalta oikealle, ja oikealta vasemmalle (selältä mahalleen ja niin edes päin) on tällä hetkellä niiin siistiä!
Hän on erittäin ilmeikäs ja nauravainen. Tykkää höpötellä ja nauttii selvästikin omasta äänestään. Osaa vaatia huomiota, ja ilmoittaa vahvasti jos jokin asia ei häntä miellytä, tai jos nälkä iskee. Vierastaa yhä vain muita kuin oman perheenjäseniä, tosin vieraillekin hymyillään jos tajuavat pysyä sopivan etäisyyden päässä. Muutoin alkaa itku, johon ei auta kuin äidin syli.

Ja loppuun vielä ne viimeiset pelkästään rintamaidon voimin saavutetut mitat:

paino: 8200g (7485g)
pituus: 66,9cm (65,0cm)
py: 43,3cm (42,6cm)

2 kommenttia :

  1. Sulla on kyllä niin kauniit tytöt! Joko Sofian koulu alkoi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Ja vasta ensi viikolla, alkaa täällä meilläkään koulut :)

      Poista

a penny for your thoughts