Kaksplus.fi


28. lokakuuta 2016

Milja 7kk

Harmittaa niin paljon, että Miljan puolivuotis -postaus jäi kokonaan välistä, ja tämänkin kanssa meni aika tiukille. Yksinkertaisesti ei vain ole ollut aikaa, tai jos olisikin ollut niin ei ole ollut kiinostusta väsymyksen takia avata tietokonetta ollenkaan. Onneksi kaikki merkittävät kehitykseen liittyvät asiat ovat tapahtuneet tässä kuluneiden kahden viikon aikana, joten ne on vielä tuoreessa muistissa. Vajaa viikon päästähän hän on jo 8kk ikäinen, ja se tuntuu jotenkin niin hassulta. Vastahan hän syntyi, ja kohta tässä pitäisi jo ruveta suunnittelemaan 1 -vuotis syntymäpäiviä.

headwrap - H.Valkama | body & legginsit - Newbie by KappAhl

Miljasta on kasvanut ihan omanlaisensa valloittava persoona. Hänellä riittää tahtoa, vauhtia sekä ääntä. Hänen lempilaulunsa on Mikko Alatalon känkkäränkkä, tietysti äidin laulamana. Hieman nuotin vierestä mennään, mutta ei se ole niin justiinsa. Hank Solon söpö, sekä ppap saavat neidin hytkymään musiikin tahdissa. Eikä pelkästään musiikki, vaan oikeastaan mikä tahansa rytmikäs ääni. Milja rakastaa tanssimista!
Mielipuuhaa on syöminen, sekä repiminen. Oli kyse sitten siskon tai äidin hiuksista, leluista, omista varpaistaan taikka kissan hännästä. Repiminen nyt vaan on niiin kivaa.
Ruoka maistuu useinmiten, ja parasta on kun sen saa syödä ihan itse. Me ollaan ruvettu tekemään yhä enemmän ja enemmän Miljan ruokia itse, ja suurin osa ruoasta uppoaakin tällä hetkellä sormiruokaillen. Milja tykkäisi jakaa ruokansa myös kissan kanssa, mutta Kasmir ei ole mallia imuri, ja hänelle ei oikein esimerkiksi bataattikiekot maistu.


Nukkumisen kanssa me taistellaan yhä vain, kuten edellisessä postauksessa käy ilmi. Yöt on aika raskaita näin vanhempien näkökulmasta, kun Miljan mielestä klo 02:00 olisi aika leikkiä, eikä suinkaan nukkua. Me kirjoitettiin meidän perhetyöntekijän kanssa aikataulutettu päivärytmi joka roikkuu meidän jääkaapin ovessa, ja yritetään tällä hetkellä saada se toimimaan. Jospa se hieman helpottaisi, ja selkeyttäisi meidän päiviä ja öitä. Alkuunhan meillä oli hyvä rytmi, mutta jossakin vaiheessa se meni ihan plörinäksi, ja väsyneenä on ollut hankalaa saada siitä taas kunnolla otetta.

Ensimmäinen hammaskin on täällä viimein! Sitä tehtiinkin pitkän aikaa. Tällä hetkellä ilmeisesti tehdään jo toista, sillä kuolan määrä on aika vakio, ja ikeniä hangataan milloin mihinkin. Ensimmäisen hampaan läpi tuleminen helpotti muuten hetkellisesti meidän öitä, mutta vain hetkellisesti.

Milja on myös viimein hoksannut, että miten päästään myös eteenpäin. Alkuun ainoa houkutin mikä kannusti ryömimään oli kissan ruokakupit. Muutama päivä sitten se oli äidin irtokarkkipussi, ja nyt jo ryömitään ympäriinsä tutkien kotia hieman laajemmin. Pelkkä ryömiminen ei riitä, vaan ryömimisen lomassa hakeudutaan kovasti konttausasentoon. Mä veikkaankin, että tässä voi käydä kuten isosiskon kohdalla, että melko pian ryömimään oppimisen jälkeen lähdetään jo konttaamaan. Täytyykin hankkia turvaportti keittiöön ja asap!

Ja koska 7kk iässä meillä ei ollut neuvolaa, kirjataan tähän nyt ylös ne 6kk mitat, sekä sulkuihin 5kk mitat. Kohtahan meillä on taas neuvola, saa nähdä miten neiti on kahdessa kuukaudessa kasvanut. Minusta ainakin pituutta on tullut roimasti, tai ainakin ollaan saatu aika rankalla kädellä pakata pieniä vaatteita jemmaan, ja ostaa samaan tahtiin uusia isompia tilalle.

paino: 8850g (8200g)
pituus: 68cm (66,9cm)
py: 44,1cm (43,1cm)

2 kommenttia :

  1. voi miten ihana tyttö! <3 tsemppiä yöheräämisiin!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hän on kyllä erittäin ihana tapaus. <3 Ja kiitos!

      Poista

a penny for your thoughts