Kaksplus.fi


20. maaliskuuta 2017

Juhlien parhaat vuohenjuustopiirakat


Miljan synttäripostauksessa mainitsin nämä vuohenjuustopiirakat, ja ajattelin pistää reseptin teillekin jakoon. Resepti ei ole minun omani, vaan olen sen vuosia sitten kaivanut esiin jostakin päin internettiä. Mä en siis valitettavasti muista ollenkaan, että mistä tämä alunperin on. Ohje vain on kaikessa yksinkertaisuudessaan jäänyt mun mieleeni, ja näitä on toden totta tehty lähes joka juhliin. Todella maukkaita, ja todella helppo tehdä! Aikaakaan näiden tekeminen ei juurikaan vie.


Tarvitset:
voitaikinalevyjä
vihreää pestoa
President Sainte Maure -vuohenjuustoa
aurinkokuivattuja tomaatteja
kirsikkatomaatteja
pinjansiemeniä

peltisen muffinsivuoan

Leikkaa voitaikinalevyt puoliksi ja asettele puolikkaat muffinsipellin kolosiin. Leikkaa kirsikkatomaatit sekä aurinkokuivatut tomaatit puoliksi. Laita aurinkokuivatut tomaatit talouspaperille, jotta enin öljystä imeytyy pois. Leikkaa vuohenjuustosta ohuita kiekkoja.
Laita jokaisen piiraan pohjalle noin teelusikallinen pestoa, päälle viipale vuohenjuustoa, aurinkokuivattua tomaattia, sekä kirsikkatomaatin puolikas. Ripottele vielä lopuksi pinjansiemeniä piiraiden päälle. Taittele halutessasi taikinan reunoja hieman kasaan, Paista uunissa 225 asteessa noin 10-15 minuuttia, tai kunnes piirakat ovat saaneet hieman väriä.
Anna piirakoiden hieman jäähtyä ja tarjoile ne heti. Piirakat nimittäin maistuvat parhaimmilta juuri paistettuna, mutta säilyvät kyllä seuraavaankin päivään, joskin maku mielestäni kärsii hieman.

2 kommenttia :

  1. Näitä täytyy joskus testata! Kaikki missä on vuohenjuustoa on varma hitti! :)

    VastaaPoista
  2. Voi ihana ohje! Täytyy muistaa nämä pojan synttäreille. :)

    VastaaPoista

a penny for your thoughts