1. maaliskuuta 2017

Vauvavuoden viimeisiä

Lauantaina meidän vauva täyttää vuoden, ja liittyy näin ollen virallisesti taaperoiden jengiin. Samana päivänä juhlitaan sukulaisten ja kummien kanssa, joten synttäreiden suunnittelutohinat on täällä täydessä vauhdissa. On edelleen vaikea käsittää, että meidän vauva onkin jo pian taapero! Tämä vuosi on mennyt niin vauhdilla, että pää ei meinaa ihan pysyä mukana. Sitä on samalla niin ylpeä meidän pienestä ihmisestä - kaikista uusista opituista taidoista, ja samalla sitä kuitenkin toivoo ettei hän kasvaisi niin kovalla rytinällä.

headwrap - Valkama accessories | tunika - Vimma Company

Ihan viimeisimpiä uusia opittuja taitoja, on käveleminen! Taaperokärryn kanssa mennä viiletetään hiustupsut hulmuten ympäri asuntoa. Ilman tukea otetaan luottavaisin mielin pieniä ja huojuvia askeleita. On vain ajankysymys, että varmuus lisääntyy ja vauhti kovenee. En muistanutkaan miten liikuttavaa katseltavaa nämä ensiaskeleet ovat.

Vierastaminen ja eroahdistuskin ovat hellittäneet. Perheen ulkopuolisia tuijotetaan kyllä edelleen tiukka ilme kasvoilla arvioiden, ennen kuin uskalletaan höpötellä ja hymyillä. Mutta kun vauhtiin päästään, niin mikään ei estele. Muidenkin syli kelpaa kuin vain äidin. Samalla niin haikeaa mutta helpottavaa, että äitiin ei ripustauduta enää joka käänteessä.

Yötkin meillä nukutaan todella hyvin! Sekä päiväunet. En muista, että olenko jo maininnut täällä blogin puolella kuinka toteutettiin unikoulua kotioloissa, silloin kun yöt meni aivan överiksi ja meillä ei nukkunut kukaan. No, se tuotti tulosta hyvin nopeasti ja samalla jäi yösyömisetkin kokonaan pois. Kyseinen muutos helpotti kyllä huomattavasti meidän kokoperheen eloa, eikä väsymys ole enää niin vahvasti läsnä arjessa.


Hampaita löytyy kahdeksan kappaletta, ja niillä on niin mahdottoman hauska järsiä aivan kaikkea. Sohvan kulmasta pinnasängyn reunaan ja kissan hännästä äidin reiteen. Kaikkea pitää vähän maistaa ja kokeilla. Onneksi ihan tavallinen ruoka maistuu myös, ja Milja syökin jo pääsääntöisesti samaa ruokaa muun perheen kanssa. Edelleen mennään myös rintamaidolla, joskin hän on saanut joitakin satunnaisia kertoja myös korviketta. Enpä olisi koskaan uskonut, että meidän imetystaival kestää näin pitkään ja jatkuu yhä vain.

Loppuun vielä viime kertaisen (10/11kk) neuvolakäynnin mitat;
paino: 10160g
pituus: 74,2cm
py: 46,2cm


2 kommenttia :

  1. Myöhäiset onnittelut taaperolle! On tää kasvu niin ristiriitaista, ihanaa seurattavaa ja haikeaa seurattavaa ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja niin on, ihanaa ja haikeaa, toisinaan myös ihanan kamalaa ja kamalan ihanaa. :)

      Poista